Black Is King: het nieuwe visuele album van Beyoncé

07-07-2020 Film, Lifestyle

Afgelopen week verscheen de videoteaser van Beyoncé’s nieuwe visuele album ‘Black Is King’ en damn.. wat ziet het er goed uit! Het nieuwe album is gebaseerd op de muziek van het eerder uitgekomen soundtrackalbum ‘The Lion King: The Gift’. Op 31 juli zal de film in wereldpremière gaan op de streamingdienst Disney+. Black Is King vertelt de levenslessen uit The Lion King op een nieuwe manier aan de volgende generatie kids (en volwassenen). Een verhaal over jonge koningen en koninginnen op zoek naar hun eigen kronen. De film bevat bijdragen van onder anderen Childish Gambino (die in The Lion King te horen was als Simba), Kendrick Lamar, Pharrell, Jay-Z en haar eigen dochter Blue Ivy Carter.

Het visuele album ‘Black Is King’ is niet alleen geschreven door Beyoncé, ze is ook de producer en de regisseur van de film. Queen B deelde al eerder de song ‘Black Parade’ met het grote publiek, maar op 31 juli zal het volledige album te zien en te horen zijn op de steamingdienst van Disney. ‘Black Is King’ is gebaseerd op de muziek van het soundtrackalbum ‘The Lion King: The Gift’, de live-action versie van de populaire animatiefilm die afgelopen jaar in de bioscoop te zien was. In die film werkte ze niet alleen mee aan enkele songs, maar ze sprak er ook de stem van het personage Nala in.

“With this visual album, I wanted to present elements of Black history and African tradition, with a modern twist and a universal message, and what it truly means to find your self-identity and build a legacy,” - Beyoncé 

Volgens Disney viert het album de veerkracht en cultuur van zwarte mensen en belicht de schoonheid van de traditie en black excellence. Het is een een informatief, constructief en tijdloos verhaal over een hereniging van culturen en gedeelde overtuigingen. Het visuele spektakel laat zien hoe de meest gebroken mensen een enorm talent hebben en doelgericht werken aan een betere toekomst. De beelden liegen er in ieder geval niet om. We can’t wait!