Dit weekend: POW! WOW! Street art festival in Rotterdam Zuid

12-09-2020 Lifestyle

Dit weekend vindt in de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid de grand finale plaats van het Rotterdamse street art festival POW! WOW! Het festival geeft dit jaar met o.a. een street art route kleur aan de Afrikaanderwijk. Deze editie keert POW! WOW!  terug met door Corona een volledige Nederlandse all star line-up aan street artists. Het festival duurt tot en met zondag 13 september.

“Het is een gekke en onzekere tijd. Toen we vorig jaar tienduizend bezoekers mochten verwelkomen, konden we niet bedenken dat de volgende editie er door een pandemie compleet anders uit zou gaan zien”, vertelt festivaldirecteur Dave Vanderheijden. De organisatie blijft optimistisch: “We willen de liefhebbers van street art dit jaar niet zonder mooie nieuwe murals laten zitten. We hebben gekeken naar wat er mogelijk is binnen de geldende richtlijnen van het RIVM en gaan zodoende street artists aan het werk zetten om, net als vorig jaar, veel muren te verfraaien in de Afrikaanderwijk.”

Diverse muren en gebouwen vormen het decor van een ware street art-transformatie. Meer dan tien kunstenaars zullen gedurende een week weer werken aan nieuwe murals. Deze zullen, net als vorig jaar, een nieuwe street art-route door de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid . De onthulling ervan is tijdens het festival op 13 september. Wegens succes keert ook 20 VANS 30 CANS terug; aan de rand van het festivalterrein op het Afrikaanderplein zullen op 13 september maar liefst twintig voertuigen live worden gepaint.