Naar de bios in de buitenlucht: Roffa Mon Amour, Pleinbioscoop en meer

19-08-2020 Film

Naar de bioscoop in de buitenlucht: een echte Rotterdamse traditie die ook dit jaar weer plaatsvindt. In de maand augustus kun je op meerdere plekken in de stad wnaar de film. Op dit moment zijn namelijk zowel Roffa Mon Amour als Pleinbioscoop Rotterdam in volle gang en vertonen deze festivals wekelijks meerdere films. Maar ook bij het Keilecafé en de Garden of BIRD kunnen filmfans op dit moment terecht. Van onontdekte filmparels, tot de nieuwste blockbusters en onvervalste klassiekers, ook deze zomer geniet je weer van de beste kino’s onder de sterrenhemel van de stad.

Roffa Mon Amour

Roffa Mon Amour is het Rotterdamse openlucht filmfestival voor fijnproevers. Of zoals ze het zelf noemen: your most eccentric outrageous cinema. Van 12 augustus tot en met 6 september vertoont Roffa Mon Amour films op het grote grasveld van Weelde, de toffe creatieve vrijstaat nabij Marconiplein in Rotterdam West. Het worden zeventien filmavonden variërend van de nieuwste tot oudere films, westerse- en wereldcinema, black cinema en festivalfavorieten. Het wordt een eclectisch filmprogramma dat zowel toegankelijk is voor avontuurlijke beginnende kijkers en fanatieke filmliefhebbers voldoende uitdaagt. De films starten als het donker is. Aanhakend op de actualiteit wordt er een Black Lives Matter programma gepresenteerd: Colourful Shades of Black, met 3 filmtitels van Afro-Amerikaanse regisseurs. In het grasveld staat een ruime zaalopstelling klaar met strandstoelen en tafeltjes, rekening houdend met de anderhalvemetersamenleving zonder in te boeten op de romantiek.

Roffa Mon Amour vindt plaats van 12 aug tot 6 september. Meer info, het filmaanbod en tickets voor Roffa Mon Amour vind je hier.

Pleinbioscoop

Pleinbioscoop Rotterdam staat al 33 jaar bekend als de grootste openluchtbioscoop van Europa. De jaarlijkse Pleinbios in het Museumpark is voor menig Rotterdammer een zomerse traditie. Ooit begonnen op het Schouwburgplein en toen verhuisd naar Museumpark. Tijdens de bouw van de parkeergarage zaten ze een paar jaar op de Lloydpier om daarna weer terug te keren naar het museumpark. De grootste openluchtbioscoop van Europa moest dit jaar wegens de verbouwing van het Museumpark en de huidige coronamaatregelen op zoek naar een andere locatie en vond die op de Kop van Zuid, om de hoek bij LantarenVenster. Pleinbioscoop Rotterdam en LantarenVenster bundelen deze zomer hun krachten op de Wilhelminapier naast Hotel New York. De programmeurs van beide partijen slaan de handen in een om ook dit jaar een bijzonder en divers filmprogramma samen te stellen vol filmhoogtepunten van het afgelopen jaar. Van arthouse films tot grote publiekstrekkers.

Pleinbioscoop vindt plaats van 12 aug tot 30 augustus. Meer info, het filmaanbod en tickets voor vind je hier.

Keilecafé & Garden of BIRD

Voor wie opzoek is naar nog meer bijzondere plekken om in de buitenlucht film te kijken tippen we ook graag even onze vrienden van het Keilecafé en de Garden of BIRD. Geheel in de stijl van BIRD vertoont de Garden of BIRD wekelijks de beste muziekfilms en docu’s. Bij het Keilecafé slaan de ze elke woensdag de handen ineen met Galerie de Jaloezie voor een bijzondere selectie van prikkelende art house producties.