Nieuwe Rotterdamse hotspot: het Poolcafé in West

23-07-2020 Lifestyle

In het M4H gebied in Rotterdam West opent dit weekend een nieuwe Rotterdamse hotspot: het Poolcafé. Een nieuw skatepark waar kunst, skateboarding en cultuur samenkomen. De prachtig vormgegeven pool waarin geskatet wordt is gemaakt naar het bekende Californische model van een leegstaand model. Een dope hangout waar je team Yardbird vanaf nu regelmatig zult vinden.

Het Poolcafé bevindt zich in Merwe-Vierhavens in een glazen kas op het terrein van Weelde. Met een breed cultureel programma streeft Het Poolcafé naar een toegankelijke interactie tussen publiek en de sport. Jong en oud zijn welkom en er worden workshops gegeven voor iedereen die altijd al heeft willen leren skaten. Het netwerk van creatieven in en rondom de Rotterdamse skatescene vult Het Poolcafé met muziek, film, fotografie, design en kunst. Daarnaast maakt de verhoogde, houten pool met rondom tribune en betonnen flatground van Het Poolcafé een flexibel inzetbare ruimte voor lezingen, workshops, exposities en meer. Het Poolcafé is een bijzondere plek waar de komende tijd Rotterdamse creativiteit samenkomt.

De eyecatcher in Het Poolcafé is een werk in de pool van kunstenaar Thomas Trum aan de binnenkant van de pool. Met het gebruik van geometrische vormen en het kenmerkende rijke kleurgebruik van Thomas wordt dit een prachtige toevoeging aan de mooie, lichte ruimte. Thomas bevindt zich op het snijvlak van kunst en design. Zoals skateboarders hun tricks continue aan het verfijnen zijn, duikt Thomas diep in de techniek van zijn kunstwerken. Het driedimensionale vlak van de pool is voor hem een nieuwe uitdaging.

Deze vrijdag viert Het Poolcafé de officiële opening.Chef-kok Perry van De Toko en bekend van 24kitchen zorgt voor een dosis krachtvoer en draaien verschillende Rotterdamse DJ’s plaatjes. Meer informatie over Het Poolcafé, de opening en het reserveren van een tijdslot kan via hetpoolcafe.nl

Het Poolcafé is een initiatief van Hugo de Pagter en Tijs Niessen. Als skateboarders en ontwerpers werkten zij eerder samen aan verschillende projecten zoals de Rotterdam Pooligans, een jaarlijkse skateboardwedstrijd in de pool aan de Heemraadssingel en de Floating Kidney, een concept voor een drijvend skatepark in de haven van Rotterdam. Ook werkten zij samen aan het interieur van De Bonte Koe in Den Haag. Hugo is de eigenaar van het grafische ontwerpbureau Pony Design Club en Tijs werkt als freelancer architect voor verschillende opdrachtgevers zoals Loer Architecten, Dâk Rotterdam en Roffa Mon Amour. Samen met Dana de Rooij werken zij hard om van Het Poolcafé de nieuwe hotspot van Rotterdam te maken.