Vijf YB Netflix Filmtips

28-04-2020 Lifestyle

Another week in quarantaine. Grote kans dat je net als wij opzoek bent naar nieuw kwaliteitsmateriaal om te streamen. Aangezien we je graag de week doorhelpen zijn we het Netflix archief ingedoken en hebben we vijf van onze favoriete kino’s voor je geselecteerd. Zo divers mogelijk, dus voor ieder wat wils, maar stuk voor stuk klassiekers die elke Yardbird fan gezien moet hebben.

Wolf

Wolf (2013) is zonder twijfel een van onze favoriete Nederlandse films op Netflix. De film speelt zich af in een grauwe Nederlandse achterstandswijk waar de jonge kickbokser Majid dankzij zijn bikkelharde vuisten snel carrière maakt. Binnen de ring stoomt zijn trainer hem klaar voor professionele vechtwedstrijden, daarbuiten lonkt het geld van de misdaad. Wolf is een eigentijds drama in tijdloos zwart-wit, rauw en confronterend. Wolf is gemaakt door Jim Taihuttu. Onder zijn alias als dj Jim Aasgier was Victor jarenlang lid van Yellow Claw. Jim is tevens oprichter van het reclamebureau Habbekrats en naast Wolf regisseerde hij eerder samen Victor Ponten de film Rabat (2011), die we hier ook gelijk maar even tippen.

Spider Man: Into the Spider-Verse

Je zou het op het eerste oog niet meteen denken, maar Spider Man: Into the Spider-Verse (2018) is naar onze mening een van de beste Spidey films in jaren. Deze animatiefilm won de BAFTA, Golden Globe en Oscar voor Beste Animatiefilm en is grafisch dan ook ijzersterk. Op een creatieve manier brengt de film een hommage aan de originele Spidey comics. Into the Spider-Verse speelt zich grotendeels af Brooklyn en adement de sfeer van een heerlijke old school New York, doordrenk met hiphop en graffiti references. Op de soundtrack van de film vind je onder andere tracks van Post Malone & Swae Lee, Vince Staples en Amine.

Boyz N the Hood

Bijna dertig jaar na de release van Boyz N the Hood, is de invloed van de film nog overal voelbaar, van Grand Theft Auto: San Andreas tot Kendrick Lamars Good Kid, M.A.A.D. City. Regisseur John Singleton die precies een jaar geleden op 28 april overleed was pas 23 toen hij Boyz N the Hood maakte. Singleton maakte deel uit van een wave van Afro-Amerikaanse regisseurs die begin jaren negentig begon met Spike Lee’s Do the Right Thing en daarna films voorbracht als JuiceMenace II SocietyFriday en New Jack City. De film was direct geïnspireerd door Singletons eigen leven, en werd opgenomen op de straten waar hij opgroeide.

Boyz N the Hood vertelt het verhaal van drie vrienden: Doughboy, een dealer; zijn broer Ricky, een studerende tienervader; en Ricky’s beste vriend Tre, die een betere toekomst buiten de hood voor ogen heeft. Ze groeien alle drie op in een wijk in South Central Los Angeles, waar harmonie hand in hand gaat met gevaar en ellende. De film groeide de afgelopen jaren uit tot een ware klassieker die iedereen die hiphop een warm hart toedraagt zou moeten kijken.

Snatch

De door Guy Ritchie geregisseerde film Snatch (2000) is zonder twijfel een van onze all time favorite gangster movies. Een razendsnelle film, vol met bizarre types, waarin Brad Pitt een van zijn beste rollen ooit speelt. De bokspromotor Turkish (gespeeld door Jason Statham) en zijn partner Tommy krijgen het moeilijk wanneer topgangster Brick Top hen van oplichterij verdenkt. Wanneer een van hun topboksers door een jonge, onverstaanbare zigeuner genaamd Mikey (Brad Pitt) K.O. wordt geslagen raken ze nog meer in de problemen. Ondertussen raakt er ergens in Londen een 86-karaats diamant vermist, een gebeurtenis die alle verhaallijnen samenbrengt. Wil je meer van Guy Ritchie zien? Check dan ook The Gentlemen (2019) en Lock Stock and Two Smokin’ Barrels (1998).

Howl’s Moving Castle

Studio Ghibli is Japans meest bekende animatiestudio met fans over de hele wereld. De animatiefilms die Ghibli de afgelopen decennia afleverde staan bol van de schitterende handgetekende achtergronden, fantasierijke verhalen en kleurrijke personages. Sinds kort staan alle films van Ghibli op Netflix. De grote internationale doorbraak van Ghibli kwam met Spirited Away (2001), de film die wereldwijd in de prijzen viel. Een geweldige film, maar tevens een waarvan we denken dat een groot deel van jullie hem al gezien heeft. Vandaar dat we een andere persoonlijke Ghibli favoriet met je delen genaamd: Howl’s Moving Castle (2004). In een koninkrijk waar magie en technologie naast elkaar bestaan, wordt het meisje Sophie door een heks omgetoverd tot een oude vrouw. Tovenaar Howl, die in een groot wandelend kasteel woont, kan de vloek wellicht opheffen. Maar intussen wordt hij ook achterna gezeten door het leger, dat zijn magie wil inzetten voor een oorlog