YB Talks: Quincylino Rigters

26-05-2020 Interview, Lifestyle

Voor onze nieuwe serie interviews genaamd YB Talks gaan we in gesprek met getalenteerde jonge creatieven, muzikanten en ondernemers die naar ons idee het verschil maken. Jong talent waarvan de wereld het bestaan moet weten, met verhalen waarvan we hopen dat ze jullie inspireren. Dit keer spraken we met ondernemer Quincylino Rigters over zijn restaurant Freddy’s, ondernemen en evenementen. Interview door Daan Bruin.

Hallo, aan wie hebben we de eer?

Yes! Mijn naam is Quincylino Rigters a.k.a. de chicken burger gado en party guru van Rotterdam. Ik ben 1 meter 98, tot mijn grote shame helaas net geen twee meter. Dit probeer ik in het dagelijks leven goed te maken en daarom geef ik altijd de volle 100%. Ik ben mede-eigenaar van Freddy’s Comfort Food en mede-organisator van Panchi. Dat is waarschijnlijk waar de meeste mensen mij van kennen. 

Wanneer en waarom ben je begonnen met ondernemen?

Toen ik 13 jaar werd was ik eindelijk oud genoeg om te mogen flyeren. Het begon dus met het lopen van een krantenwijk, drie tot vier dagen per week. Dat betaalde helemaal niks maar het was een begin om wat geld te kunnen maken. Na verschillende bijbaantjes ben ik uiteindelijk gaan ondernemen en de afgelopen jaren hebben ik verschillende dingen gedaan. Ik heb geprobeerd kleding te verkopen en ik heb meerdere dingen binnen de evenementenbranche ondernomen.

Heb je veel van die projecten geleerd?

Zeker man! Met alles wat ik doe leer ik, dat is de insteek. Het is vallen en opstaan en je leert meer van het vallen dan wanneer alles altijd maar goed gaat. Een van de meest wijze lessen die ik heb geleerd is dat niets wat je wilt en doet precies gaat zoals je dit van te voren voor je zag. Ik heb daarom ook geleerd om mensen niet meer teveel te vertellen over bijvoorbeeld toekomstige projecten of hen dingen te beloven om teleurstelling te voorkomen. Soms gaan dingen nu eenmaal anders dan je wilt. We zijn op dit moment bijvoorbeeld nog steeds gaande in de Vierambachtstraat met Freddy’s, maar sinds de ‘rona hebben we zeker wat aanpassingen moeten maken om onze droom in leven te kunnen houden.

Een van je bekendste projecten is Freddy’s. Wat is dat precies?

Freddy’s is een fast casual restaurant, gefocust op comfort food. We hebben chicken & waffles, we bereiden kipburgers, we maken loaded dishes, eigenlijk alles wat je hartje begeert. Samen met mijn compagnons van Freddy’s (Victor en Brian) liepen we al langer met het idee om een eigen zaak te beginnen en uiteindelijk wezen alle pijlen richting een restaurant. Dit zijn we twee jaar geleden gestart op de Vierambachtstraat.

Waar haal je je inspiratie vandaan als je kookt voor Freddy’s?

Freddy’s inspiratie komt van ons, van Rotterdam, de mensen in de stad en het samenkomen van verschillende eetculturen. We proberen altijd goed te kijken naar wat de mensen in onze omgeving bezighoudt en laten we ons inspireren door de buurt. Zo verkochten we tijdens de ramadan een speciale Marokkaanse ijsthee.

Wat is je persoonlijke favoriete gerecht van Freddy’s?

Als ik echt een keuze zou moeten maken dan zou ik voor de classic Chicken & Waffles gaan.

Waar sta jij op dit moment in je leven als ondernemer en hoe beïnvloed dit je?

Ik denk niet dat je ondernemen moet zien als een lange weg met ergens in de toekomst een eindpunt. Ik geloof niet dat er een begin en een einde is. Dit is wat ik wil doen, de rest of my life en zo leef ik het dan ook. Toevallig vannacht nog. Ik werd om twee uur ‘s nachts wakker, de ideeën bleven binnenstromen dus ik besloot ze zoals gewoonlijk op te schrijven. Mijn brein blijft maar spinnen, ain’t no stopping. Je kiest niet wanneer de creativiteit komt. Ik kies er voor om dat 24/7 z’n gang te laten gaan. Ik zet er geen stop op. Iedereen maakt fouten, die zijn er juist voor je om van te leren. Vervolgens schakelen we en maken we onze producten en diensten tot een betere versie. Dit is allemaal onderdeel van de reis.

Jullie bezorgen nu ook aan huis tijdens deze Corona tijden. Hoe zit dat precies?

Yes, yes! Via de volgende links kan je bestellen in Rotterdam West en omgeving; deliveroo, thuisbezorgd en ubereats. Gelukkig is bezorgen en afhaal niets nieuws voor ons, mensen kennen ons daar al van. Het is nu de tijd om te kijken hoe we betere systemen kunnen creëren en het proces makkelijker kunnen maken. Momenteel werken we nog heel veel met derde partijen die voor ons bezorgen. Dat zou het eerste kunnen zijn wat we op onszelf gaan nemen, alleen ligt het er natuurlijk een beetje aan hoe lang deze situatie zich doorzet. Het zijn onzekere tijden waardoor je meer leeft op de dag en af moet wachten wat er precies gedaan kan worden.

Waar ga jij zelf het liefste uit eten in Rotterdam en waarom?

Zodra de restaurants weer open gaan ben ik te vinden bij Tensai Ramen om Tonkutsu te eten!

Welke andere getalenteerde Rotterdammer moeten we in de gaten houden volgens jou en waarom?

Mijn team! Victor en Brian, de mannen achter Freddy’s, Lennert Kok en Daan Bruin van Panchi. Dat zijn de jongens die ik in de gaten houd en mee samenwerk. Verder focus ik me niet echt op andere mensen, we doen gewoon ons ding.

De concurrentie houd je niet in het oog?

Concurrentie bestaat niet, zodra je het op die manier gaat zien dan lig je al een paar stappen achter. 

Heb je nog tips voor mensen tijdens de quarantaine? Wat doe jij om je te vermaken?

Luister wat Drake, kijk Rick & Morty & eat some Freddy’s!